Loveless

image61

Sokat gondolkodtam rajta, hogy lehetne a Loveless lényegét egyszerűen és röviden összefoglalni. Rá kellett jönnöm, hogy nem lehet. Sokakat zavart a befejezés, hogy akkor hagyták abba, amikor már kezdett volna érdekes lenni a dolog és felpörögni a cselekmény. Én a magam részéről elégedett vagyok a zárással. Az első résztől kezdve nem érdekelt a történet, meg sem próbáltam értelmet keresni benne. Ami engem megfogott, az a hangulat. A Loveless számomra egy érzés. Minden rész után kellett egy kis idő, hogy visszatérjek a valóságba.

Az anime egy alternatív világban játszódik ahol az emberek cicafüleket és farkat viselnek amíg el nem vesztik a szüzességüket. A főszereplő, Ritsuka, tragikus módon vesztette el a bátyját. Az eset óta nagyon megváltozott és mivel fél, hogy minden emlékét elveszti úgy, mint régi énjét, rengeteg fényképet készít. Éppen új iskolájából indul haza, mikor belebotlik egy különös férfiba, aki azt állítja, hogy a bátyja barátja volt és mostantól mindent megtesz Ritsuka-ért. A fiú nem tudja lerázni magáról Soubi-t, de egy idő után már nem is akarja. Hamarosan sorra tűnnek fel az ellenfelek, akik mind azonos nevet viselnek. A párok egyike a Sacrifice(Áldozat), a másik a Fighter(Harcos). Soubi Sacrifice-e Seimei volt, de mivel ő meghalt és utolsó akarata az volt, hogy Soubi legyen az öccse mellett, Ritsuka kénytelen kivenni a részét harcokból, bár az ő neve Loveless, Soubi-é pedig Beloved így nincs meg kettejük között a megfelelő kötelék. A párok pedig egyre csak jönnek és győzni akarnak.

Nagyjából ennyi az egész. Nem jön sehonnan és nem vezet sehová, mégsem unalmas. Csak meg kell érteni a szereplők érzéseit. A felbonthatatlan kötelékek szabályát, amit Soubi valamiért mégis felrúgott, Ritsuka érzéseit az egész világ és önmaga felé, a harcostársak erős kapcsolatát. Nem mindenkit fog lekötni, de aki tud azonosulni a hangulattal, annak igazi élményben lehet része.

62.jpg  15.jpg  91.jpg

És akkor át is térek arra, hogy én valójában miért kezdtem el nézni. Akkoriban ismerkedtem a yuri-val és vadásztam minden animére, amiben csak egy ilyen szál is van. Aztán valahogy elém került Yamato és Kouya neve. Igaz, csak három részt kaptak mint mellékszereplők, mégis örülök, hogy megismertem a kapcsolatukat. Nagyon szépen le volt vezetve az egész. Persze felmerülhet, hogy csak azért ragaszkodnak olyan nagyon egymáshoz, mert mindketten Zero-k, de a viszonyuk azután sem változott, hogy Yamato elvesztette a nevét és kiléptek Nagisa szolgálatából.

A Loveless-ről mindenkinek a Bl jut először eszébe, nekem ők ketten^^

34 2003

Reklámok

20 Responses to “Loveless”


 1. 1 Dia december 10, 2007 - 10:23 du.

  Sya.Hát engem megdöbbentett igazábol először a mese.De amióta elindítottam az első részt nem bírok vele leállni.Már mindegyik részt vagy 50 szer láttam amit felraktak a youtubere….Imádom a mesét és Ritzukát és Soubit…….:D Nekem a LOVELESS a kedvenc csapatom és a mese is….:D:P

 2. 2 Mai december 30, 2007 - 10:22 de.

  Ha minden igaz, 3-4 óra és lejön az összes rész, bár a yaois skecheket tuti átugrom!:)

 3. 3 Kitsiorr január 27, 2008 - 8:40 du.

  Szia. Engem is magával ragadott ez amese, habár igazából szerintem semmi értelme, viszont egy nagyon fontos szál van benne. Ahogy egy elveszett tinédzserkölyök látja magát..ez az ahogyan Ritsuka érez…elveszett, magányos és fogalma sincs arról mia szeretet. Anyja megveri, mert gondolom idegösszeroppanást kapott fia halála során. Viszont én azt a részt nem értem, amikor az álma van a végén. Aztán már a valóságban vannak, és meséli Soubinak…nahigen de akkor megszólal Semei ” Az nem csak egy álom volt, ez a végzeted”
  ezt igazából enm értem..meg egyáltalán mit keresett ő ott Ritsuka álmában? igazából nem értem az utolsó részt, egy játékkal indul aztán én elvesztettem a fonalat…mind1.
  A lényeg az, hogy én nagyon szeretem, nekem si megadja azta különös érzést és utána még kell egy jó pár óra, míg vissza tudok térni a normális világba…nagyon elvont ez amese, de éppen ennél az oknál fogva szeretem. Ha vannak még ilyen mesék, akkor szólhatnátok, mert nagyon tetszik az ilyen elvont szál, kis yaoival megfűszerezve..=)
  Amúgy szép összefoglalás volt =) köszönjük =)

 4. 4 zlay január 28, 2008 - 11:58 du.

  Erre azt tudom mondani, hogy olvasd el a mangát. Állítólag abban jobban ki van fejtve a történet és több értelme is van a dolognak, mert az anime vége tényleg káosz.
  Majd utánnanézek még hasonló sorozatoknak…
  És köszi a dícséretet^^

 5. 5 Doléance március 12, 2008 - 7:52 du.

  Üdv!
  Én is gratulálok a leíráshoz.
  Egyébként a manga most a 9. kötet 5. fejezeténél jár (tudtommal…) és az még nem derült ki, hogy egyáltalán miért harcolnak a párok, se eleje se vége, de azért szeretem, persze.
  Az anime vége nagyon elüt a mangától. Fogják folytatni még?
  Jaaj, egy kérés. A Loveless OST nincs meg valakinek? Próbálom letölteni, de sehonnan sem tudom, a torrentek sorra meg vannak halva… eeeh:(
  Na mindegy, pás:)
  Doléance

 6. 6 zlay március 12, 2008 - 9:33 du.

  http://gh.ffshrine.org Itt találod az OST-ot^^
  A mangát egyszer elkezdtem, de aztán valamiért félbemaradt a dolog. Azt nem tudom, hogy lesz-e folytatása, de szerintem az egész úgy jó, ahogy van:)

 7. 7 anime cicus május 3, 2008 - 8:31 de.

  én csak tegnap bukantamrá erre a csodásnak tünö világra.
  de tecik csak még keveset tudok rola!nem tudjátok van magyar forditás vagy ilyesmi?köszi a segitséget

 8. 8 zlay május 3, 2008 - 12:43 du.

  Magyar feliratot az AnimeAddictson találsz.

 9. 9 anime cicus május 3, 2008 - 1:33 du.

  köszi a segitséget !
  éjenek az animék

 10. 10 Beryl november 10, 2008 - 10:46 de.

  Igen..én is így érzem, hogy ezt az érzést nem mindenki tudja felfogni, elfogadni, de én teljes mértékben a Loveless világában élek, márvagy 2,5 éve elmondhatatlanul imádom magát az animét, meg a mangát is, és végre valakinek nemcsak a Bl jut eszébe róla, Yamato-t és Kouya-t egyszerűen imádom (Yamato számomra az istennő *.* ❤ a tökéletes nő xD)
  Nagyon jól írtad le, a történetet, eddig ez fogott meg a legjobban *.*
  Jajj, bocsi az ömlengésért, de a Loveless-ről akár napokig is tudnék ^^””
  És ne hagyd abba a mangát! Iszonyatosan jó! o(*_*)o Kouga-sensei kitett magáért xD Yamato és Kouya kapcsolata is sokkal megragadóbb 🙂

 11. 11 zlay november 10, 2008 - 11:16 du.

  A mangát nagyon elhanyagoltam, de most már tényleg befejezem. Egyébként én Kouya-t jobban szeretem, mint Yamato-t, a csendes, visszafogottabb karakterek közelebb állnak a szívemhez. ^^

 12. 12 Beryl november 11, 2008 - 12:38 du.

  ^_^ Én azért szeretem Yamato-t jobban, mert belűlről egy kicsit hasonlít rám ^^” (meg, ez tök furcsa, mert nekem a kedvenceim pont a Sacrifice-ok…O.o de ezt csak az anime után vettem észre xD)

 13. 13 zlay november 11, 2008 - 4:12 du.

  Yamato-ban az tetszik, hogy bár elsőre ő látszik az erősebbnek, sőt néha olyan, mintha csak játszana Kouya-val, végül mégis ő lesz az, akit meg kell védeni. Akkor derül derül ki igazán, hogy milyen fontos neki Kouya és ami összeköti őket. A többiek közül Natsuo-t és Youji-t szeretem. Még a kegyetlenségükkel együtt is aranyosak. ^^

 14. 14 Beryl november 12, 2008 - 3:50 du.

  Ahha~ ^_^ Én is ezt szeretem Yamato-ban, hogy olyan mintha csak játszana vele, de igazából annyira szereti~ (^____________^)
  Uwáá~ Youji-t én is nagyon szeretem ^^ (meg persze Natsuo-t is, de azért inkább Youji-t xD) Bennük is azt szeretem nagyon, hogy annyira szeretik egymást, meg olyan hasonlóak, de azért mégsem x) Yamato meg Kouya meg pont az ellentétük, teljesen mások, és mégis mennyire szeretik egymást, ez olyan furi ^^

 15. 15 zlay november 12, 2008 - 8:51 du.

  Hát igen, a Loveless tele van bonyolult emberi kapcsolatokkal. Minden páros teljesen más, megvan a saját személyiségük, történetük, ezért nem lehet megunni őket.

 16. 16 Beryl november 13, 2008 - 5:08 du.

  Igen, soha nem tudom megunni őket, egyszerűen mindig olyan, mintha ott élnék a Loveless “világában”. ^^
  Olyan jó, hogy végre elbeszélgethettem valakivel a Loveless-ről -^.^- Eddig soha nem találtam senkit T.T

 17. 17 zlay november 14, 2008 - 10:38 de.

  Ezért is jó dolog a blog. ^^

 18. 18 Brya március 27, 2010 - 3:29 du.

  Engem is ők ketten fogtak meg!…. Kouya és Yamato

 19. 19 Brya március 27, 2010 - 3:30 du.

  Engem is ők fogtak meg!….. Kouya és Yamato

 20. 20 borsózöld007 december 21, 2010 - 10:49 du.

  Szia 🙂
  tetszik amit a Loveless hangulatáról írtál. csak a cselekmény ismertetésében volt egy kis hiba: Ritsukával két éve történt az ami miatt amnéziás lett a 10 éves kora előtti időket illetően, a bátyja halála a (z anime cselekményéhez képest) 2 hónappal ezelőtt volt.
  na csak ennyi egyébként örülök hogy találtam a neten egy magyar nyelvű cikket is emi a Lovelessről szólt
  hali :))


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: